CONTEXT

(VERSIÓ EN CATALÀ)

Els murs que Europa està aixecant per a impedir l'arribada de milers de refugiats no són la solució a la crisi migratòria i humanitària que afrontem. La major des de la Segona Guerra mundial. Milers de famílies, dones i nens fugen de la guerra a la cerca d'asil i els nostres governs continuen sense trobar una solució per afrontar el conflicte.

Segons l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), 8.000 refugiats arriben cada dia a Europa i ja són 477.906 els migrants i refugiats que han arribat a territori europeu durant el curs de 2015. Hongria ha tancat les seves fronteres amb tanques i filats i ha permès l'ús d'armes no letals i mètodes coercitius per vigilar i controlar els migrants, que depenent dels supòsits legals, podran ser considerats criminals i empresonats fins a tres anys. A més, dia rere dia augmenten les xifres: 2.000 persones, la majoria sirians, van entrar a Hongria el 25 d'agost. L'endemà eren 2.533. A Croàcia, al voltant de 29.000 persones, majoritàriament procedents de Síria, han arribat a Croàcia des de Sèrbia des que el dimarts 15 de setembre entraran en vigor les normes hongareses, segons ha informat Efe. El seu destí és continuar cap a països rics del nord d'Europa, com Alemanya i Suècia, buscant les condicions d'asil més favorables.



Des de Pallassos Sense Fronteres treballem per millorar la situació de la infància refugiada per causes bèl·liques o com a conseqüència de desastres naturals. Volem ser la veu solidària de les arts escèniques dirigida als nens i nenes que malauradament viuen en aquests contextos. Fa 20 anys vam fer #1minutdevergonya durant la guerra dels Balcans i ara ho tornem a fer amb la crisi de refugiats a Europa.

Volem mostrar la nostra solidaritat i intentar millorar la situació emocional de la infància que ha deixat enrere les seves cases destruïdes per la guerra. Per això, un equip de Pallassos Sense Fronteres s'ha traslladat als territoris de les fronteres entre Croàcia, Hongria, Sèrbia i Macedònia per a fer una exploració i hem decidit enviar un equip de 4 artistes el pròxim 2 d’octubre a Gevgelija (Macedònia) per a treballar.

Cap persona es mereix deixar casa seva i fer un camí en unes condicions tan deplorables. Per això ens aproparem a llocs de descans on l'ambient està més calmat amb l'objectiu de treure els somriures d'aquests valents nens i nenes que esperem aviat trobin una situació d'estabilitat per a seguir amb les seves vides.


(VERSIÓN EN CASTELLANO)

Los muros que Europa está levantando para impedir la llegada de miles de refugiados no son la solución a la crisis migratoria y humanitaria que afrentamos. La mayor desde la Segunda Guerra mundial. Miles de familias, mujeres y niños huyen de la guerra en busca de asilo y nuestros gobiernos siguen sin encontrar una solución para enfrentar el conflicto. 

Según el Alto Comisionado de Naciones Unidas para los Refugiados (ACNUR) 8.000 refugiados llegan cada día a Europa y 477.906 son los migrantes y refugiados que han llegado a territorio europeo en lo que va de 2015. Hungría ha cerrado sus fronteras con vallas y alambradas y ha permitido el uso de armas no letales y métodos coercitivos para vigilar y controlar a los migrantes, que dependiendo de los supuestos legales, podrán ser considerados criminales y encarcelados hasta tres años. Además, día tras día aumentan las cifras: 2.000 personas, la mayoría sirios, entraron en Hungría el 25 de agosto. Al día siguiente eran 2.533. En Croacia, alrededor de 29.000 personas, en su mayoría procedentes de Siria, han llegado a Croacia desde Serbia desde que el martes 15 de septiembre entraran en vigor las normas húngaras, según ha informado Efe. Su destino es continuar hacia países ricos del norte de Europa, como Alemania y Suecia, buscando las condiciones de asilo más favorables.



Desde Payasos Sin Fronteras trabajamos para mejorar la situación de la infancia refugiada por causas bélicas o como consecuencia de desastres naturales. Queremos ser la voz solidaria de las artes escénicas dirigida a los niños y niñas que desgraciadamente viven en estos contextos. Hace 20 años hicimos #1minutodevergüenza durante la guerra de los Balcanes y ahora lo volvemos a hacer con la crisis de refugiados en Europa. 

Queremos mostrar nuestra solidaridad e intentar mejorar la situación emocional de la infancia que ha dejado atrás sus casas destruidas por la guerra. Por ello, un equipo de Payasos Sin Fronteras se ha trasladado a los territorios de las fronteras entre Croacia, Hungría, Serbia y Macedonia para hacer una exploración y hemos decidido enviar un equipo de 4 artistas el próximo 2 de octubre a Gevgelija (Macedonia) para trabajar.

Nadie se merece dejar su casa y hacer un camino en unas condiciones tan deplorables. Por ello nos acercaremos a lugares de descanso donde el ambiente está más calmado con el objetivo de sacar las sonrisas de estos valientes niños y niñas que esperamos pronto encuentren una situación de estabilidad para seguir con sus vidas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada